Božidar Delić – Međusobno priznanje Kosova i Izraela je poraz naše diplomatije

0
166

Međusobno priznanje Kosova i Izraela je veliki uspeh Prištine, ali i Trampovo igranje sa malim zemljama koje će imati pozitivan uticaj na njegovu izbornu kampanju.  Ovo priznanje je strahovit poraz naše diplomatije, izjavio je general Božidar Delić. 

Kosovo i Izrael postigli su dogovor o međusobnom priznanju i ovo se smatra velikim uspehom Trampove administracije. Međutim, analitičari tvrde da to može značajno ugroziti odnose Kosova da arapskim svetom. Zamolili smo generala Božidara Delića da prokomentariše ovaj potez zvanične Prištine.

Naša diplomatija ostvarila je odlične rezultate tokom prethodnih godina kada je veliki broj država povukao svoje priznanje takozvanog Kosova. Sav taj uspeh pao je u senku nakon poraza koji je naša diplomatija doživela prilikom sastanka sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu kada je prihvaćeno da našu ambasadu preselimo iz Tel Aviva u Jerusalim i da time prekršimo rezoluciju Saveta bezbednosti. Za Prištinu sastanak u Vašingtonu predstavlja pobedu, za nas ogroman poraz, a za Donalda Trampa ovaj sastanak bio je važan događaj u predizbornoj kampanji jer je sastanak predstavljen kao ogroman uspeh Trampove administracije i potvrda da Amerika igra važnu medijatorsku ulogu širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here