Aleksandar Olenik – Srbiji je mesto u EU i NATO-u

0
511

Advokat Aleksandar Olenik izjavio je da je Srbiji mesto na Zapadu, u Evropskoj uniji i NATO-u .

Sporazum u Vašingtonu mnogi smatraju istorijskom šansom da Srbija promeni spoljnopolitički kurs i da se konačno okrene ka Zapadu. Reakcije Rusije, ali i srpskih proruskih političkih organizacija potvrđuju ovu tezu. Upitali smo Aleksandra Olenika, advokata i građanskog aktivistu, može li Srbija postati iskreni partner Sjedinjenim Državama i punopravni član Evropske unije.

Advokat Aleksandar Olenik izjavio je da je Srbiji mesto na Zapadu, u Evropskoj uniji i NATO-u, i da je dolazak američke delegacije u Beograd, kao i vašingtonski sporazum, “korak u pravom smeru”, od kojeg Srbija ima koristi i prosperiteta.

Olenik je to izjavio povodom posete državne delegacije Sjedinjenih Američkih Država koju predvodi izvršni direktor Američke međunarodne finansijske korporacije za razvoj (DFC) Adam Beler. Ta delegacija posetiće Grčku, Kosovo, Srbiju i Izrael od 20. do 25. septembra radi unapređenja ekonomske saradnje i razvoja, objavilla je Američka međunarodna finansijska korporacija za razvoj (DFC) u Vašingtonu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here