Dragan Petrović – Rusija ne može biti zadovoljna vašingtonskim sporazumom

0
144

Očigledno je da Rusija ukupno ne može biti zadovoljna sa vašingtonskim sporazumom iz više razloga, rekao je naučni savetnik Dragan Petrović.

Predsednik Vučić je izjavio da je dobio izvinjenje od ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova i predsednika Ruske federacije Vladimira Putina zbog neprimerenih objava Marija Zaharove na društvenim mrežama. Sama Zaharova je izjavila da je pogrešno protumačen njen tvit i da je imao za cilj da pokaže aroganciju američkih zvaničnika. Zamolili smo naučnog savetnika Dragana Petrovića da prokomentariše ovaj diplomatski incident.

Iako su ruski interesi suprotstavljeni sa sporazumom u Vašingtonu, ona ostaje prijatelj Srbije na međunarodnoj političkoj sceni. Rusija je stalna članica Saveta bezbednosti i njoj je zaista stalo da se poštuje Rezolucija 1244, što je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i potvrdio u telefonskom razgovoru s predsednikom Vučićem. Lavrov je Vučiću stavio do znanja da Rusija neće odustati od svoje pozicije prema Kosovu i dobrih odnosa sa Srbijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here