Čestitka Milana Stamatovića novoj vladajućoj koaliciji u Crnoj Gori

0
86

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović uputio je čestitku novoj vladajućoj koaliciji u Crnoj Gori i ocenio da je za početak, njen najvažniji zadatak da zaustavi „antisrpsku kampanju koju je vodio režim Mila Đukanovića i da zaštiti imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović uputio je čestitku novoj vladajućoj koaliciji u Crnoj Gori u kojoj je naveo da izborom Alekse Bečića za novog predsednika Skupštine Crne Gore i podrškom koju je dobio od svih članova koalicije koja je osvojila slobodu u Crnoj Gori, narod našeg južnog suseda i Srbi koji čine najmanje trećinu njegovog stanovništva mogu da budu zadovoljni jer je to promena koja označava kraj trodecenijske vladavine Mila Đukanovića i njegovih poslušnika te da se ta vladavina, poslednjih godina, zasnivala na brutalnoj antisrpskoj kampanji. On je naveo da Zdrava Srbija svim građanima Crne Gore želi prosperitet i intenziviranje saradnje sa Srbijom, a da je Zlatibor, kao najprosperitetnije turističko područje Srbije, spreman na svaki oblik ekonomske saradnje kojim će se potvrditi vekovno prijateljstvo naše dve države.

Stamatović je još poručio da mu je drago što je u Crnoj Gori otpočeo proces mirne primopredaje vlasti i što preovlađuju izjave da revanšizma neće biti, ali da svi koji su se ogrešili o važeći zakon moraju odgovarati za to – ne kolektivno, već svako za sebe pojedinačno. Dalje se navodi da iako su tri pobedničke koalicije raznovrsne u svojim programskim načelima, raduje činjenica da je ipak došlo do pronalaženja onoga što će im biti zajedničko i što će Crnu Goru u budućnosti voditi ka cenjenoj i poštovanoj zemlji naroda sa slavnom i bogatom tradicijom. Na kraju, Stamatović je istakao da je, za početak,  najvažnije da nova vlast zaustavi antisrpsku kampanju koju je vodio Đukanovićev režim i da zaštiti imovinu Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here