Goran Jevtović – Radi se na tome da se pobednička koalicija u Crnoj Gori posvađa

0
330

Radi se na tome da se pobednička koalicija u Crnoj Gori posvađa, da Milo Đukanović veštim političkim mahinacijama praktično obezbedi nastavak vlasti, rekao je pukovnik u penziji Goran Jevtović.

Tri koalicione liste u Crnoj Gori koje imaju parlamentarnu većinu postigle su dogovor o političkom programu buduće vlade. One su se saglasile oko nastavka evroatlantskih integracija, kao i o nepovlačenju priznanja Kosova. Zamolili smo za komentar pukovnika u penziji Gorana Jevtovića povodom političkog sporazuma crnogorskih partija koje će formirati buduću vladu.

Tri pobedničke koalicije u Crnoj Gori podržale su da lider jedne od tih koalicija „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić bude predsednik Skupštine, a nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić mandatar buduće Vlade.

Zastupnik Demokratskog fronta Milan Knežević na konstitutivnoj sednici Skupštine rekao je da je Demokratski front podržao Bečića i Krivokapića, kako bi bile eliminisane sve sumnje da su Srbi izdali dogovor tri koalicije i da se bore samo za fotelje.

U Skupštini Crne Gore verifikovani su mandati novog poslaničkog sastava, a u kojoj će parlamentarnu većinu imati tri koalicije predvođene Zdravkom Krivokapićem, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem.

Konstitutivna sednica crnogorskog parlamenta je počela intoniranjem državne himne, a ovom činu nije prisustvovao deo poslanika Demokratskog fronta, dok je nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić s ostalim prisutnim poslanicima i gostima, ispoštovao državnu himnu.

Konstitutivnoj sednici nije prisustvovao predsednik Crne Gore Milo Đukanović, dok su kao gosti prve sednice 27. saziva bili prisutni predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, predsednica Ustavnog suda Desanka Lopičić, Zaštitnik ljudskih prava Siniša Bjeković i predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here