Kosta Čavoški – Opozicija u Crnoj Gori pobedu duguje SPC

0
99

Pobeda opozicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori je rezultat donošenja Zakona o oduzimanju imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi što je probudilo vernike pravoslavne veroispovesti koji su svoj bunt izrazili kroz litije, rekao je Kosta Čavoški.

Mnogi ocenjuju da su ovogodišnji izbori u Crnoj Gori istorijski i da je posle njih usledila prva demokratska promena vlasti. Koalicija čiji je deo lista „Za budućnost Crne Gore” koju čine srpske stranke u Crnoj Gori predstavljaće većinu u parlamentu. Analitičari navode bliske veze ove liste sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom, posebno sa mitropolitom Amfilohijem. Upitali smo akademika Kostu Čavoškog za komentar izbornih rezultata u Crnoj Gori.

Donošenje Zakona o oduzimanju imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi bio je kobno pogrešan potez zbog koga  je Milo Đukanović izgubio vlast. Litije su razbudile vernike pravoslavne veroispovesti i uz strahovito moćno učešće Srpske pravoslavne crkve, bunt naroda je urodio plodom i  vlast je promenjena. Na rezultate izbora u Crnoj Gori uticalo je i to što je Đukanović zaratio sa svojom braćom Srbima u  Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji, u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Po rečima Koste Čavoškog, još je gore što je Milo zaratio i sa Rusijom na koju su se vekovima Crnogorci oslanjali. Okrenuo se zapadu i Atlantskom paktu što ga je posle tridesetogodišnje vladavine koštalo gubitka vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here