Novi optimizam – Tribina Zaslužujemo li bolje

0
221

U organizaciji Pokreta Novi optimizam u subotu je u Kulturnom centru Zrenjanina održana tribina pod nazivom Zaslužujemo li bolje? Neposredno pre tribine održana je radna skupština pokreta na kojoj su izabrani novi članovi upravnog odbora.

U subotu, 26. septembra, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina pokret Novi optimizam održao je tribinu pod nazivom Zaslužujemo li bolje. Pre same tribine održana je radna skupština na kojoj je predstavljen rad pokreta u prethodne 4 godine, usvojen manifest pokreta i izabrani novi članovi upravnog odbora, a potpisani su i protokoli o saradnju sa nekoliko organizacija. Prema rečima osnivača Novog optimizma, Branislava Grubačkog Gute, pokret već godinama funcioniše kao tim i funkcioniše veoma dobro, a ovo je prvi put da se skupština okupila na ovaj način. Rad pokreta, od odlaska iz Zrenjanina pre 4 godine, obeležile su brojne tribine, promocije i razne manifestacije širom Srbije.

Arhitekta Dragoljub Bakić učestvovao je, kao delegat, u radu skupštine. On je rekao da učestvuje u svim akcijama novog optimizma i da pokušava da svakoj, u svom domenu, da doprinos.

Na tribini Zaslužujemo li bolje na ovo pitanje je, između ostalih, odgovorio glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović.

Profesor Fakulteta političkih nauka u penziji, Čedomir Čupić, rekao je da bolji život sigurno zaslužuju građani, ali da bolje ne zaslužuju politički akteri koji su bili na vlasti prethodnih godina i koji su na političku scenu vratili ljude koji su bili aktivni 90ih godina i koji su trebali da budu lustrirani. Profesora Čupića upitali smo da li smo blizu ili daleko od boljeg života koji željno iščekujemo.

Profesor Čedomir Čupić novi je predsednik Upravnog odbora Novog optimizma, a za članove upravnog odbora izglasani su Andrej Bursać, Senka Jankov, Gojko Božović, Hrvoje Zovko, Ivan Trifunjagić, Branislav Grubački Guta, Steva Kočalka i Branislav Sekulić. Na održanoj tribini pored Draže Petrovića i profesora Čupića o tome da li zaslužujemo bolje govorili su Gojko Božović, osnivač izdavačke kuće Arhipelag, Senka Jankov, profesor zrenjaninske gimnazije i Milena Dragićević Šešić, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a moderator je bio Željko Bodrožić, novinar i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here