Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa „Branislav Pokrajac“ za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije savladali su pančevački Dinamo rezultatom 32:20 u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu u nedelju 27. septembra je odigrano finale Kupa Branislav Pokrajac za sezonu 2019/2020. U finalu su se sastali rukometni klub Dinamo iz Pančevai rukometni klub Vojvodina iz Novog Sada. Na poluvremenu je rezultat bio 11:16, a na kraju su pobedu slavili Novosađani rezultatom 20:32. Rukometaši Vojvodine zasluženo su došli do pobede i još jednom su pokazali da su neprikosnoveni u srpskom rukometu. Trener Vojvodine Boris Rojević rekao je da su njegovi igrači pokazali neverovatan karakter koji se retko viđa.

U ekipi Dinama najefikasniji su bili Šotić sa 7 i Golubović sa 6 postignutih golova dok su u ekipi Vojvodine najzaslužniji za pobedu bili Milenković i Nikolić sa 7 i Kurteš sa 6 postignutih golova.

Za najboljeg golmana završnog turnira Kupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RK Vojvodina, dok je najbolji igrač njegov klupski kolega Nemanja Pribak.