Rukometni klub Vojvodina pobednik finala Kupa Branislav Pokrajac

0
197

Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa „Branislav Pokrajac“ za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije savladali su pančevački Dinamo rezultatom 32:20 u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu u nedelju 27. septembra je odigrano finale Kupa Branislav Pokrajac za sezonu 2019/2020. U finalu su se sastali rukometni klub Dinamo iz Pančevai rukometni klub Vojvodina iz Novog Sada. Na poluvremenu je rezultat bio 11:16, a na kraju su pobedu slavili Novosađani rezultatom 20:32. Rukometaši Vojvodine zasluženo su došli do pobede i još jednom su pokazali da su neprikosnoveni u srpskom rukometu. Trener Vojvodine Boris Rojević rekao je da su njegovi igrači pokazali neverovatan karakter koji se retko viđa.

U ekipi Dinama najefikasniji su bili Šotić sa 7 i Golubović sa 6 postignutih golova dok su u ekipi Vojvodine najzaslužniji za pobedu bili Milenković i Nikolić sa 7 i Kurteš sa 6 postignutih golova.

Za najboljeg golmana završnog turnira Kupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RK Vojvodina, dok je najbolji igrač njegov klupski kolega Nemanja Pribak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here