Bijeljina – Socijalnom preduzeću Agroplan uručen plastenik

0
186

Socijalno preduzeće Agroplan unapređuje organsku proizvodnju kako u plastenicima tako i na otvorenom polju. Posao je zahtevniji, prinosi su niži, ali je kvalitet roda zagarantovan, što je tržište već prepoznalo.

Socijalno preduzeće Agroplan unapređuje organsku proizvodnju kako u plastenicima tako i na otvorenom polju. Posao je zahtevniji, prinosi su niži, ali je kvalitet roda zagarantovan, što je tržište već prepoznalo. Danas im je zvanično predat na upotrebu novi plastenik u okviru projekta Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH, što će omogućiti širenje proizvodnje i zapošljavanje.

U Bijeljinu je preko ovog projekta čiji su sufinansijeri bili Ministarsatvo spoljnih poslova Nemačke i grad Bijeljina, stiglo pet plastenika, koji predstavljaju direktnu socio – ekonomsku pomoć, a odabir korisnika izvršio je bijeljinski Centar za socijalni rad.

Nevladina organisacija ASB obezbedila je kroz ovaj projekat plastenike za porodice i Nevladine organizacije u 12 lokalnih zajednica širom BiH. Ovaj projekat se sprovodi u poslednje četiri godine a najbolji partner su ocenjuju u ovoj organizaciji Centri za socijalni rad koji prate status svojih korisnika.

Za 2021. priprema se projekat koji će biti realizovan u BiH i regionu, a planirano je da bude dodeljeno 140 plastenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here