Sastanak Ane Brnabić i ambasadora Japana

0
78

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana u Srbiji Đunićija Marujamu.

Tom prilikom prenela zahvalnost na požrtvovanom radu i saradnji tokom trogodišnjeg mandata u našoj zemlji.

Brnabić je istakla da je zajednički rad doprineo jačanju ekonomske i političke saradnje dveju zemalja i naglasila da je posebno zadovoljna porastom interesovanja japanskih kompanija za dalja ulaganja na srpskom tržištu.

Ona je dodala da je način rada japanskih kompanija koje posluju u Srbiji pravi primer posvećenosti i radne etike, što unapređuje i pozitivno utiče na naše društvo u celini.

Premijerka je ukazala na to da je i istorijska poseta tadašnjeg premijera Šinzo Abea, prva posle tri decenije, bila veoma značajna i podigla je kvalitet odnosa Srbije i Japana na viši nivo.

Predsednica Vlade je takođe iskazala zahvalnost Vladi Japana na odluci da Srbiji uputi dragocenu pomoć u cilju što efikasnijeg suzbijanja epidemije COVID-19.

Ambasador Marujama je izrazio zahvalnost premijerki Brnabić na odličnoj saradnji tokom boravka u našoj zemlji, uz uverenje da će odnosi dveju zemalja nastaviti da se kreću uzlaznom putanjom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here