Božidar Delić o političkim prilikama u Srbiji i Crnoj Gori

0
137

Srpska pravoslavna crkva je ukazala sa svoje strane kakva opasnost preti srpskom narodu u Crnoj Gori ukoliko bi tiranski režim Mila Đukanovića nastavio da vlada, rekao je general u penziji Božidar Delić.

Na protestima u Crnoj Gori učestvovali su ne ne samo oni koji se izjašnjavaju kao Srbi, nego i oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, ali koji su pristalice Srpske pravoslavne crkve, tako da je narod jedinstveno pokazao volju da se završi vladavina Mila Đukanovića.

Izbori u Crnoj Gori pokazali su da opozicija raspoređena u više kolona može ostvariti uspeh. Opozicija u Srbiji se odlučila da bojkotuje izbore zbog nepostojanja elementarnih izbornih uslova. Analitičari navode da je i opoziciji u Srbiji potrebno pregrupisavanje i da je neophodno vratiti jasne ideološke predznake političkim strankama i pokretima. Pitali smo generala Božidara Delića može li se crnogorski recept primeniti u Srbiji.

Srpsko društvo je zrelo za promene smatra general u penziji Božidar Delić, ali opozicija nije kompaktna i profilisana da do toga dođe tako lako, to jest crnogorski recept se teško može primeniti u Srbiji jer jednostavno rečeno – političke prilike nisu baš slične.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here