Čajetina – Nova trafo stanica Zlatibor 1

0
165

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić i v.d. direktor ”Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, obišli su danas radove na izgradnji potpuno nove trafo stanice Zlatibor 1, za čiju izgradnju je izdvojeno 400 miliona dinara iz državnog budžeta. Opština Čajetina i Zlatibor, dobiće novu trafo stanicu, na mestu stare, koja je izgrađena davne 1961. godine.

Zlatibor je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Srbiji, nažalost kao i skoro u svim delovima Srbije, oko pola veka se nije ulagalo u razvoj infrastrukture. Sada, Zlatibor i Čajetina konačno dobijaju novu trafo stanicu Zlatibor 1, pojačanu, sa mogućnošću duple snage u narednom periodu. Trafo stanica Zlatibor 1 koja će biti puštena u napon između 1. i 15. decembra, imaće dve ćelije po osam megavata, jednu ćeliju od 12 megavata i potpuno novu infrastrukturu, odnosno nove dovodne i odvodne kablove. Milorad Grčić, v.d. direktora ”Elektroprivrede Srbije”čestitajući Zlatiborcima na novoj trafo stanici rekao je da je sve urađeno tako da može da se poveća njena snaga do 50 megavata, kako bi u narednih nekoliko decenija bez problema ovde ljudi mogli da investiraju i da grade.

Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina zahvalio se ”Elektroprivredi Srbije” na izgradnji jednog ovakvog objekta, ali i na tome što je prepoznala Zlatibor kao turističko mesto prve kategorije koje ima intezivan razvoj poslednjih nekoliko godina. Izgradnja ovakvog objekta je značajna zbog toga što će 90 objekata koji su već izgrađeni i čiji investitori očekuju priključenje moći da budu priključeni do kraja ove godine.

Proširenje kapaciteta ove trafo stanice omogućiće dalji intezivni razvoj Zlatibora i stabilno elektro snabdevanje Zlatibora u nekom dugoročnom periodu, tako da je to, kako je rekao Đurić, pored ulaganja opštine u infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mreže značajno i zbog toga će Zlatibor nastaviti da se razvija i gradi ovim intezitetom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here