Naprednjačko bahaćenje narodnim parama

0
633

OTKRIVAMO: Kako se troši budžetski novac namenjen medijima

Po ko zna koji put, podsećamo naprednjački kartel u zrenjaninskoj opštini  da ih mi, građani Zrenjanina plaćamo iz svojih džepova, da bi savesno i pošteno, a ne partijski i pristrasno obavljali poslove činovnika zaduženih da u najbolje svrhe, troše budžet napunjen novcem svih poreskih obveznika ovog grada. To podrazumeva da se i sredstva namenjena za projektno finansiranje medija raspodeljuju ni po babu ni po stričevima, posebno ne tako, da u raspodeli bude favorizovana jedna naprednjačka strina. Dakle, nedavno je na konkursu za medije, televizija Santos iz budžeta grada dobila 9 miliona dinara,  iako ima najmanje 9 puta manju gledanost od televizije KTV koja je diskvalifikovana.

Čelnici naprednjačkog kartela u gradu na Begeju, građanima vređaju  inteligenciju objavljivanjem  bajki  o tome da  odluke o raspodeli sredstava, tobože donose nezavisne komisije. I vrapci već znaju da se o parama Zrenjanina odlučuje u kancelarijama stranačkih šefova zaduženih za ovo područje. Tobože, nezavisne komisije od određenih ljudi sa vrha Srpske napredne stranke samo dobijaju ceduljice sa unapred napisanim ciframa, a jedini kriterijum za raspodelu para svih poreskih obveznika je stepen podaničke servilnosti medija prema vlasti.

Ove činjenice je potvrdio Dejan Panić iz Nove Crnje.  On je imao i smelosti i obraza da dođe i da se lično izvini Danici Radić, zbog toga što  je predsednik njegove opštine, prema stranačkim instrukcijama morao da raspodeli sredstva svih poreskih obveznika, čak i televiziji Pančevo, samo zato što je i ona kao i televizija Santos,  jedna od kupljenih naprednjačkih televizija, iako Pančevo nema nikakve veze sa informisanjem u Novoj Crnji.

Za razliku od Dejana Panića koji ima savesti i obraza, to se ne bi moglo reći za Mitra Vučurevića. Šta reći o čoveku koji je lično nazvao Danicu Radić i rekao: „Sve televizije će dobiti po 500.000,00 dinara kao da mu je to dedovina, a ne novac svih građana.

Ipak,  Danijel Radić nije prihvatio nikave pregovore niti  dogovore sa čelnicima Srpske napredne stranke u Zrenjaninu. Ta odluka je pokrenula torturu, od hapšenja do otimanja izborne liste, što su u Zrenjaninu, pa i na teritoriji cele Srbije, građani imali priliku da vide..

Naravno, zbog čvrstog karaktera Danijela Radića i nepokolebljivog stava, Mitar Vučurević je pogazio svoju reč,  koju mu na kraju,niko nije ni tražio. Što bi se u narodu reklo: “Ko te je Mitre lupao po jeziku da zoveš Danu i Danijela, da im kažeš kako će i Santosu i KTV televizji biti dodeljeno po 500.000,00 dinara za informisanje građana, a na kraju doneseš odluku da televizji Santos dodeliš 756.000,00 dinara,  a KTV televiziji nula dinara?”

Zaključak je jasan! Poštovani građani, KTV televizija će vas i dalje istinito i pravovremeno informisati o svom trošku, a Santos ćete i dalje finansirati kroz poreze i doprinose iz sopstvenog džepa, kako bi vam plasirala filtrirane informacije iz naprednjačke kuhinje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here