Postoje serije koje lako ne zaboravljamo i koje nam ostaju u sećanju i u srcu posle dugo vremena. Takva je i čuvena serija “Srećni ljudi”.

Serija „Srećni ljudi“ bila je jedan od najvećih projekata nacionalne televizije u najtežem periodu sankcija i inflacije. Ova serija prati život jedne obične beogradske porodice koja se suočava sa problemima koje je donosila duboka kriza u kojoj se tada nalazila i država i društvo. Na kraju, porodica Golubović je uspela da ostane na okupu i da izmami osmehe milionske publike. Upitali smo Milenka Pavlova, glumca koga je publika obožavala u ulozi Radojice Ilića, kako je bilo snimati humorističku seriju devedesetih.

“Srećni ljudi” su srpska televizijska serija, snimana u produkciji Radio Televizije Srbije. Scenario su napisali Siniša Pavić i Ljiljana Pavić, a režirali su Aleksandar Đorđević i Slobodan Šuljagić. Serija ima 70 epizoda, kao i novogodišnji specijal, u trajanju od 45 minuta. Serija je snimana i emitovana u periodu od 1993. do 1996. godine  i to „Srećni ljudi“ i „Srećni ljudi 2. Kasnije je više puta reprizirana. Ova serija je prva serija u produkciji RTS-a nakon raspada SFR Jugoslavije.

Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način.

Seriju prati zamena glumica koje igraju dve glavne ženske uloge. Naime, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović napustile su seriju nakon 25 epizoda, najverovatnije zbog malog honorara. Zamenile su ih Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković. Uprkos ovome, serija je zadržala prvobitnu popularnost i uspešno je završeno snimanje svih 70 epizoda.