Krizni štab – Ugostiteljski objekti od sutra rade do 23 sata

0
142

Krizni štab odlučio je posle današnjeg sastanka da će svi ugostiteljski objekti bez obzira na to da li je reč o otvorenim ili zatvorenim objektima od sutra raditi do 23 časa.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno da svi ugostiteljski objekti u zemlji mogu da rade do 23 časa. Kisić Tepavčević je, rekla da ova odluka stupa na snagu sutra, objasnivši da je ograničavanje radnog vremena do 23 časa zapravo pooštravanje mera jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Ona je ukazala na to da će kontrola primene mera biti pojačana u čitavoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih, upozorivši na to da će kontrola i sankcije biti strože nego u prethodnom periodu.

Tokom poslednjih nekoliko dana došlo je do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu je najveći broj obolelih u Beogradu, istakla je Kisić Tepavčević, ukazavši na to da smo, globalno, još uvek jedna od zemalja sa najnižom stopom učestalosti obolevanja, iako je vidljiv trend porasta.

Zamenica direktora Instituta je precizirala da je ove nedelje taj trend za 19 odsto veći nego u prethodnoj nedelji, ističući da je to alarmantna informacija, ukoliko se imaju u vidu druge zemlje koje su imale povoljnu epidemijsku situaciju, što se brzo promenilo.

Prema njenim rečima, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere, kao što su nošenje maski, izbegavanje okupljanja i lična higijena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here