Miša Đurković – Krizni štab je izgubio legitimitet

0
151

Sledeći pik novog talasa korona virusa može da bude problematičan, zato svi moraju da vode računa o sebi i svom okruženju, rekao je prof.  Miša Đurković.   

Krizni štab uveo je nove mere zdravstvenog nadzora za gradjane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva. Iako je značajno smanjen broj zaraženih i preminulih od korona virusa, ali i pacijenata koji su na respiratorima, mere zaštite i dalje ostaju na snazi. Upitali smo profesora Mišu Đurkovića, direktora Instituta za evropske studije, da li Krizni štab drži situaciju pod kontrolom i kako gradjani treba da reaguju na uvodjenje novih mera.

Profesor Đurković je rekao da su Krizni štab ili takozvana struka i svi oni koji su uključeni u celu ovu priču izgubili mnogo legitimiteta, i da  najveći broj ljudi sa puno razloga ne veruje  u brojke koje su saopštavane o broju  obolelih od korona virusa.  Sa druge strane, kako je rekao prof. Đurković, novi talas može da  bude problematičan zato što su i lekari uvideli da priča sa kovidom ne uliva mnogo poverenja, tako da svako mora da vodi računa o sebi i svom okruženju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here