Darko Obradović o budućem ministru odbrane

0
472

Promena ministra Vulina sa mesta ministra odbrane bila bi jasan signal zapadnim partnerima kuda idu Srbija i njena bezbednosna politika, a predsednik Vučić nastojaće da na tu poziciju dovede čoveka daleko prihvatljivijeg zapadu, rekao je Darko Obradović, generalni sekretar Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Tri meseca nakon završetka izbora Srbija nije dobila novu vladu. Analitičari smatraju da će izbor kadrova zavisiti i od uticaja stranog faktora. Jedan od ministara čije prisustvo u vladi simbolički označava i geopolitičku orjentaciju vlade jeste ministar odbrane Aleksandar Vulin. Upitali smo generalnog sekretara Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darka Obradovića da li će ministar Vulin zadržati svoj portfelj u novoj vladi i kome on smeta na mestu ministra odbrane.

S obzirom da funkcija ministra odbrane simbolički označava geopolitičku orjentaciju Vlade, predsednik Vučić će nastojati da na tu poziciju dovede čoveka koji ume da ceni i poštuje sve dobre rezultate i koristi koje naša vojska i država imaju od svojih zapadnih partnera. Darko Obradović veruje da bi promena ministra Vulina sa mesta ministra odbrane bila jasan signal zapadnim partnerima u kom smeru idu Srbija i njena bezbednosna politika, ako na čelo ovog ministarstva bude izabran čovek koji je prihvatljiviji zapadu od sadašnjeg ministra Vulina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here