Vučić obišao radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije  

0
85

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije i rekao da očekuje da za manje od godinu dana bude završena kompletna prva faza radova, da je ceo Klinički centar star a da su neke klinike podizane pre pola veka i da je zato važno da se obnovi svaka zgrada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije i rekao da očekuje da za manje od godinu dana bude završena kompletna prva faza radova, da je ceo Klinički centar star a da su neke klinike podizane pre pola veka i da je zato važno da se obnovi svaka zgrada. On je dodao da je ovaj objekat kao mali grad sa 15.000 ljudi i naveo da će u njemu biti 432 sobe i oko 1.000 kreveta. Rekao je da je jednako važno da se obnove bolnice i u drugim mestima, Vranju, Prokuplju, Leskovcu, Pirotu, Kikindi i drugim gradovima, kako bismo “rasteretili Beograd i Novi Sad”.  Govoreći o izgradnji kovid-bolnica, rekao je da je srećan što se o tome razmišljalo u vreme kada pandemija u Srbiji nije bila jaka i da će se za četiri meseca izgraditi 4 kovid-bolnice.

Radove su, sa predsednikom Vučićem, obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor KCS Milika Ašanin, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Lončar je najavio da će radovi biti završeni za manje od godinu dana a da će novi prostor imati 86.000 kvadratnih metara, od čega 27.000 kvadratnih metara novog i 59.000 kvadratnih metara rekonstruisanog prostora. U zgrade će biti ugrađeno 1.200 kilometara kablova i 2.000 tona čelika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here