Završena je 46. Pesnička štafeta

0
219

Prigodnim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin završena je 46. Pesnička štafeta. Ovogodišnji gostujući pesnik bila je Elizabeta Georgiev, a najbolje pesme napisale su Klara Tapai i Isidora Vujinović.

Na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin prigodnim programom obeležen je kraj 46. Pesničke štafete, manifestacije posvećene deci i njihovom pesničkom stvaralaštvu, koja je ugostila pesnike Milovana Danojlića, Dragana Lukića, Desanku Maksimović, Miru Alečković, Dobricu Erića, Duška Trifunovića, Mošu Odalovića, Rašu Popova, Gradimira Stojkovića i mnoge druge. Ovogodišnja Pesnička štafeta, koja je planirana za maj, zbog epidemije korona virusa pomerena je na septembar i početak nove školske godine.

Ovogodišnji gostujući pesnik bila je Elizabeta Georgiev čija je knjiga Putokaz za snovotragače objavljena u ediciji Književnost za decu i omladinu GNB Žarko Zrenjanin.

Svaka poseta Pesničke štafete OŠ Servo Mihalj završi se sadnjom jednog drveta u dvorištu škole. Tako je bilo i ove godine.

Od 88 pesama koje su ušle u uži krug takmičenja na završnoj svečanosti nagrađeno je 12. U konkurenciji viših razreda treće mesto osvojili su Marija Frank iz OŠ Svetozar Miletić iz Loka, Saša Poliak iz beloblatske škole i Isidora Rodić iz škole Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina, drugoplasirani su bili Anastasija Čonka iz Osnovne škole Vuk Karadžić iz Konaka i Nataša Simić iz osnovne škole iz Orlovata, dok je prvo mesto osvojila Klara Tapai, učenica škole Jovan Jovanović Zmaj iz Zrenjanina.

U konkurenciji nižih razreda treća mesta osvojili su Una Makivić iz Bočara, Elena Zec iz Osnovne škole Stevan Aleksić iz mesta Jaša Tomić i Vuk Petrović, učenik trećeg razreda škole Sonja Marinković iz Zrenjanina. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Maleševiću iz Kleka i Eleni Šipka iz Sutjeske dok je najbolja pesmu napisala Isidora Vujinović, učenica trećeg razreda Osnovne škole Petar Kočić iz Česterega. Njena pesma nosi naziv Moj tata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here