Prigodnim programom na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin završena je 46. Pesnička štafeta. Ovogodišnji gostujući pesnik bila je Elizabeta Georgiev, a najbolje pesme napisale su Klara Tapai i Isidora Vujinović.

Na platou ispred Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin prigodnim programom obeležen je kraj 46. Pesničke štafete, manifestacije posvećene deci i njihovom pesničkom stvaralaštvu, koja je ugostila pesnike Milovana Danojlića, Dragana Lukića, Desanku Maksimović, Miru Alečković, Dobricu Erića, Duška Trifunovića, Mošu Odalovića, Rašu Popova, Gradimira Stojkovića i mnoge druge. Ovogodišnja Pesnička štafeta, koja je planirana za maj, zbog epidemije korona virusa pomerena je na septembar i početak nove školske godine.

Ovogodišnji gostujući pesnik bila je Elizabeta Georgiev čija je knjiga Putokaz za snovotragače objavljena u ediciji Književnost za decu i omladinu GNB Žarko Zrenjanin.

Svaka poseta Pesničke štafete OŠ Servo Mihalj završi se sadnjom jednog drveta u dvorištu škole. Tako je bilo i ove godine.

Od 88 pesama koje su ušle u uži krug takmičenja na završnoj svečanosti nagrađeno je 12. U konkurenciji viših razreda treće mesto osvojili su Marija Frank iz OŠ Svetozar Miletić iz Loka, Saša Poliak iz beloblatske škole i Isidora Rodić iz škole Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina, drugoplasirani su bili Anastasija Čonka iz Osnovne škole Vuk Karadžić iz Konaka i Nataša Simić iz osnovne škole iz Orlovata, dok je prvo mesto osvojila Klara Tapai, učenica škole Jovan Jovanović Zmaj iz Zrenjanina.

U konkurenciji nižih razreda treća mesta osvojili su Una Makivić iz Bočara, Elena Zec iz Osnovne škole Stevan Aleksić iz mesta Jaša Tomić i Vuk Petrović, učenik trećeg razreda škole Sonja Marinković iz Zrenjanina. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Maleševiću iz Kleka i Eleni Šipka iz Sutjeske dok je najbolja pesmu napisala Isidora Vujinović, učenica trećeg razreda Osnovne škole Petar Kočić iz Česterega. Njena pesma nosi naziv Moj tata.