Milan Vujić – Galens je saučesnik vlasti u uništavanju Novog Sada

0
340

Kompanija Galens je saučesnik novosadske vlasti u uništavanju grada Novog Sada i ukoliko se ne promeni svest građana Novi Sad će nastaviti da ide u arhitektonsko ruglo, rekao je Milan Vujić, građanski aktivista.

Posle Beograda na vodi na redu je i da Novi Sad dobije sličan projekat. Kompanija Galens ima nameru da izgradi veliki poslovno-stambeni kompleks u blizini starog brodogradilišta, uz pomeranje nasipa skoro 500 metara unutar korita reke. Stanovnici naselja „Liman 4“, ali i ostali gradjani Novog Sada, žele da dobiju punu i pravovremenu informaciju o budućem projektu. Upitali smo građanskog aktivistu Milana Vujića šta misli o ovom projektu.

Projekat kompanije Galens predviđa izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa u blizini starog brodogradilišta u Novom Sadu, na potezu Šodroš–Brodogradilište – Ribarsko ostrvo – Kamenička ada, uz pomeranje nasipa skoro 500 metara unutar korita reke Dunav. Ovaj projekat naišao je na neodobravanje građana, struke i opozicije koji uklazuju na brojne neregularnosti, štete i opasnosti koje su sastavni deo ovog građevinskog poduhvata, koji ima potencijal da preraste u jednu od najvećih afera u istoriji glavnog grada Vojvodine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here