Božo Prelević – Ko glasa za neku političku opciju snosi i odgovornost za njene postupke

0
321

Kod mene u kancelariji često dolaze ljudi koji su izgubili najmilije u ratovima, a onda kad ih pitam “izvinite za koga ste glasali pre rata”, oni uopšte ne povezuju da ako su glasali za ratnu opciju da su oni saučesnici u gubitku njihovih najmilijih, rekao je advokat Božo Prelević.

Mnogi analitičari tvrde da u Srbiji samo predsednik republike ima legitimitet i da je ta institucija izjednačena sa državom. Srbija ni tri meseca posle izbora nije dobila vladu, opozicija ovaj saziv skupštine smatra nelegitimnim. Upitali smo advokata Božu Prelevića da li Srbija prolazi kroz krizu institucija.

Pravo glasa je velika odgovornost koja usmerava jednu zemlju ka boljoj ili lošijoj budućnosti. Svi koji su glasali za jednu vlast dele odgovornost i za ono što ta vlast čini. Podsećamo da je Božo Prelević nedavno napisao pismo od 16 tačka u kojem zamera Aleksandru Vučiću što loše vodi Srbiju u svim segmentima života. Taj način vladavine omogućili su upravo oni koji su svoj glas i poverenje dali Srpskoj naprednoj stranci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here