Milan Ćulibrk – Ne očekujem promene u ekonomskoj politici

0
107

Ekonomska situacija u zemlji nije dobra, a o njoj ne odlučuje vlada već jedan čovek, rekao je glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk.

Vlada je povećala iznos minimmalne zarade, ali ona i dalje nije dovoljna da pokrije cenu potrošačke korpe. Dok se vlada hvali da vodi odgovornu socijalnu politiku sindikati se žale da sve više radnika prima plate ispod zvaničnog proseka. Upitali smo glavnog urednika NIN-a Milana Ćulibrka da li očekuje promene u ekonomskoj politici nove vlade.

zarada u narednoj godini biće povećana 6,6 odsto i iznosiće 32.126 dinara, a od 1. januara sledi i povećanje penzija za 5,9 odsto na osnovu švajcarske formule. Siniša Mali je rekao da svetske ekonomije padaju 10, pa i 20 odsto a da je Srbija u prvoj polovini ove godine imala pad od 0,8 odsto. Mali je objasnio da je važna vest za sve zaposlene u privredi, da će se koeficijent po času povećati sa 172,5 dinara na 183,9 dinara, pa će sve plate u relativnom iznosu rasti zbog porasta minimalca. Tu odluku je donela Vlada jer sindikati I poslodavci nisu uspeli da se dogovore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here