Vulin u obilasku aerodroma Pukovnik-pilot Milenko Pavlović

0
195

Ministar Vulin je rekao da je Aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” završetkom druge faze radova na svetlosnoj signalizaciji povratio 100 posto manevarskih kapaciteta.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa komandantom ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majorom Duškom Žarkovićem, prisustvovao je prikazu sistema svetlosnog obeležavanja sletno-poletne piste na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.Ministar Vulin je nakon obilaska istakao da je završetkom druge faze radova na signalizaciji, aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” povratio 100 posto manevarskih kapaciteta aerodroma.

Prema rečima pomoćnika komandanta za operacije 204. vazduhoplovne brigade potpukovnika Dejana Bede, reč je o završetku radova na osvetljenju manevarskih površina aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović”.

Nakon informisanja o radovima na poletnoj-sletnoj pisti i sistemu svetlosne signalacije, ministar Vulin obišao je elektro-energetski blok koji napaja osvetljenje na pisti i kontrolni toranj na batajničkom aerodromu. Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik komandanta RViPVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjaić i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here