Gradonačelnik Bijeljine potpisao je danas ugovore sa 20 novih stipendista Grada Bijeljina – učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, kao i pet ugovora za stipendiranje dece sa posebnim potrebama.

Gradska uprava u Bijeljini godinama pruža finansijsku podršku najboljim učenicima u Semberiji. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 13 učenika generacije iz bijeljinskih Osnovnih škola koji će u nastavku školovanja dobijati stipendiju u iznosu od 100 KM, kao i sedam učenika generacije srednjih škola koji će imati na raspolaganju 200 KM za dalje školovanje.

Dragan Đokić otac je Vladana koji je bio učenik generacije u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Sada je student na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Mihajla Ristić učenik je generacije medicinske škole u Bijeljini, a školovanje je nastavila na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Njen otac ne krije ponos.

Inače Grad trenutno finansira 130 učenika, a u narednom periodu biće potpisani ugovori za stipendiranje studenata, čime će se ovaj broj popeti na 160. Grad Bijeljina za ove namjene izdvaja 200.000 KM na godišnjem nivou.