Bijeljina – Stipendiranje učenika

0
117

Gradonačelnik Bijeljine potpisao je danas ugovore sa 20 novih stipendista Grada Bijeljina – učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, kao i pet ugovora za stipendiranje dece sa posebnim potrebama.

Gradska uprava u Bijeljini godinama pruža finansijsku podršku najboljim učenicima u Semberiji. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 13 učenika generacije iz bijeljinskih Osnovnih škola koji će u nastavku školovanja dobijati stipendiju u iznosu od 100 KM, kao i sedam učenika generacije srednjih škola koji će imati na raspolaganju 200 KM za dalje školovanje.

Dragan Đokić otac je Vladana koji je bio učenik generacije u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”. Sada je student na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Mihajla Ristić učenik je generacije medicinske škole u Bijeljini, a školovanje je nastavila na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Njen otac ne krije ponos.

Inače Grad trenutno finansira 130 učenika, a u narednom periodu biće potpisani ugovori za stipendiranje studenata, čime će se ovaj broj popeti na 160. Grad Bijeljina za ove namjene izdvaja 200.000 KM na godišnjem nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here