Miodrag Zarković – Doskorašnja crnogorska opozicija nije prosrpski orijentisana

0
237

Opozicija koja je formirala skupštinsku većinu u Crnoj Gori nije prosrpska niti je pod uticajem nekog velikosrpskog projekta ili velikosrpske ideje, rekao je Miodrag Zarković.

Vest da će Milo Djukanović posle tri decenije napustiti vlast sa zebnjom je dočekana u Sarajevu i Tirani. Zvaničnici Albanije I Bosne uputili su podršku listi DPS-a pred izbore i upozorili da je crnogorska opozicija samo instrument u rukama velikosrpskog nacionalizma koji promoviše srpska crkva u Crnoj Gori. Upitali smo Miodraga Zarkovića da li je ta zebnja opravdana i zašto se i u Beogradu mogu čuti slične ocene.

Davanje podrške DPS-u pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori i upozorenje zvaničnika Albanije i Bosne  da je crnogorska opozicija samo instrument u rukama velikosrpskog nacionalizma koji promoviše srpska crkva u Crnoj Gori i slične osude, mogle su se čuti i od srbomrzaca iz  Beograda. Međutim, opozicija koja je formirala skupštinsku većinu nije prosrpska, rekao je Zarković i dodao da je odlično što je Milo Đukanović poražen i što nema pravo na  koalicioni sporazum o budućoj vladi u Crnoj Gori. Javne ličnosti i mediji u Srbiji kojima je Vučićevo ponižavanje u Vašingtonu trijumf neke diplomatije nemaju pravo da negoduju na crnogorski koalicioni sporazum. On smatra da svi oni  kojima je stalo do Srba u Crnoj Gori nisu najzadovoljniji ovim sporazumom  jer sadrži neke stavke koje je najčasnije bilo da se ne nađu u takvom sporazumu, sto se pre svega odnosi na preispitivanje odluke o priznanju Kosova kao nezavisne države, što  je trebalo ostaviti za kasnije, kada u skupštini bude većina koja će stati iza odluke o povlačenju priznanja. Zarković se nada da će u doglednoj budućnosti  biti  prilike da Crna Gora donese jedinu časnu, ljudsku i moralnu odluku a to je da povuče priznanje Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here