Čedomir Čupić – Vučić i Brnabićka izbegavaju da daju podatke o poreklu svoje imovine

0
150

Traženje da se ispita poreklo imovine visokih funkcionera državnog vrha i njihovih porodica je normalno u demokratskim zemljama, dok je u Srbiji izazvalo napade režimskih medija na Jelisavetu Vasilić, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, rekao je profesor Čedomir Čupić.

Režimski mediji krenuli su u sinhronizovanu kampanju protiv članice Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavete Vasilić. Ona je iznela podatak da državne institucije ne dostavljaju Savetu za borbu protiv korupcije dokumentaciju o imovinskom stanju članova uža porodice predsednika republike i predsednice vlade. Zamolili smo profesora Čedomira Čupića da prokomentariše ove napade.

Nekadašnji član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, profesor Čedomir Čupić je rekao da je napad režimskih medija na Jelisavetu Vasilić pokušaj da se ona diskredituje. On je rekao da je ona ličnost od izuzetnog profesionalnog integriteta i da je u Savetu za borbu protiv korupcije jedan od najstručnihih članova te da sve radi na jedan visokomoralan, savestan i častan način. Jelisaveta Vasilić bila je sudija Višeg privrednog suda, a čuvena je po tome što je odbila mesto predsednika suda jer je ukazivala upravo na kriminal u tom sudu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here