Nikola Šainović o odnosu Srbije i Amerike

0
205

Trampova administracija želi da proba da ekonomskim merama ublaži nivo konflikta na Balkanu, rekao je član predsedništva SPS-a Nikola Šainović.

Nikola Šainović bio je partijski i državni funkcioner tokom devedesetih kada su se vodili teški pregovori o sudbini srpskog naroda. Pregovaranje sa Amerikancima uvek je diplomatski izazov. U Dejtonu je postignut sporazum kojim je okončan rat u Bosni, ali u Rambujeu su pregovori krenuli u suprotnom smeru i završili se agresijom na tadašnju Saveznu republiku Jugoslaviju. Upitali smo Nikolu Šainovića mogu li se povući istorijske paralele sa tadašnjim odnosima Beograda i Vašingtona sa ovim današnjim.

Jedan od prvih znakova poboljšane ekonomske saradnje između Amerike i Srbije je otvaranje kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).
Premijerka Srbije Ana Brnabić i izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler potpisali su zajedničku izjavu i simbolično, virtuelno, 22. septembra otvorili kancelariju te organizacije u Beogradu.

Oni su otkrili ekran na kojem je u video snimku kroz kancelariju DFC prošetao ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri.
Godfri je u video poruci rekao: „Spremni smo za posao“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here