Siniša Mali – Nagradna igra Uzmi račun i pobedi

0
193

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su građani Srbije do sada poslali 140.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020”. On je najavio da će prvo izvlačenje biti održano 21. novembra.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali je na konferenciji za novinare, povodom predstavljanja pravila i nagradnog fonda prvog kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2020., izrazio zadovoljstvo odzivom građana, koji su poslali milion i po računa. On je objasnio da je u jednu kovertu potrebno spakovati 10 fiskalnih računa ili slipova, čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara, podsetivši na to da će biti nekoliko krugova izvlačenja. Prema njegovim rečima, nagrade su 12 stanova u Beogradu, 60 automobila, dok će devet lokalnih samouprava, čiji građani pošalju najviše koverata po glavi stanovnika, podeliti 180.000 evra. Ministar je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri, čiji je cilj da se podigne svest o uzimanju fiskalnog računa prilikom svake kupovine.

Drugi nacrt zakona koji priprema Ministarstvo je o e-fakturama, koji bi trebalo da bude usvojen u prvom kvartalu naredne godine, dok će sa primenom krenuti od 1. januara 2022. godine, rekao je ministar Mali. Prema njegovim rečima, e-fakture se uvode na zahtev privrede i više neće biti papirnih faktura jer će biti digitalizovane, čime će biti smanjene potencijalne nepravilnosti i čime će doći do efikasnijeg suzbijanja sive ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here