Narodna skupština – Ekspoze Ane Brnabić

0
141

Mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas da, kroz sve izazove koji su pred nama, vlada Srbiju mora voditi i štititi kao suštinski slobodnu, nezavisnu i suverenu državu koja je na evropskom putu – i u političkom i u vrednosnom smislu, ali koja čuva svoje prijateljske odnose i sa Rusijom, Kinom i svim ostalim partnerima i gradi sve bolje odnose sa SAD.

Narodna skupština Republike Srbije započela je danas prvu posebnu sednicu u dvanaestom sazivuna kojoj se poslanicima obratila mandatarka za sastav nove Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je predstavila svoj ekspoze i sastav vlade. Ona je na početku svog obraćanja rekla da je Srbija danas dosta drugačija zemlja nego 2017. godine i fundamentalno drugačija nego 2014. i da je Srbija prestala da bude zemlja koja niže istorijske poraze i postala zemlja koja pobeđuje. Kada je u pitanju međunarodni plan, mandatarka je rekla da je Srbija postala zemlja koja se poštuje i uvažava, zemlja koja vodi nezavisnu i samostalnu spoljnu politiku i zemlja koja je pouzdan partner za razgovor. Ona je najavila da će nova vlada biti vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta i da će, u skladu sa potrebama i izazovima sa kojima se suočavamo i ostvarenim rezultatima, otvoriti nove teme koje će dalje doprineti snazi naše zemlje i kvalitetu života u njoj. Prema njenim rečima vlada ima šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa.

Buduća Vlada Srbije imaće 21 resor i dva ministra bez portfelja, šest potpuno novih ministara i čak 11 žena koje će voditi neke od najkompleksnijih resora u Vladi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here