Cvijetin Milivojević o novoizabranoj vladi

0
148

Novoizabrana vlada će svoje prioritete morati da sprovede u vrlom kratkom roku pošto je predsednik Vučić nove parlamentarne izbore najavio za 2022. godinu. Politički analitičar Cvijetin Milivojević smatra da bi u tom periodu nova vlada morala da pronađe i način za komunikaciju sa onim delom naroda koji nije na strani vlasti.

U novoj vladi biće značajan broj žena. Takođe, ministarske resore pokrivaće i ljudi koji nisu članovi partija koje čine vladajuću koaliciju. Zamolili smo političkog analitičara Cvijetina Milivojevića da odgovori na pitanje da li će ovako heterogena vlada biti efikasna.

Kao što je Cvijetin Milivojević naglasio nije predviđeno da novoizabrana Vlada Republike Srbije svoju dužnost obavlja tokom punog mandata pa će 23 novoizabrana ministra obavljati tu dužnost do 2022. godine za kada je predsednik Vučić najavio vanredne parlamentarne izbore.

11 žena će, kako je najavila premijerka Ana Brnabić, voditi neke od najkompleksnijih resora, mada i dalje ostaje pitanje, prema Milivojevićevim rečima, koliko je dobro izvršena raspodela ministarstava.

On je rekao i da bi prioritet novoizabrane vlade trebalo da budu borba protiv korona virusa i pronalaženje puta za konstruktivan dijalog između predstavnika vlasti i onog dela naroda koji nije izašao na izbore ili nije glasao za vladajuću koaliciju. Govoreći takođe o ciljevima vlade premijerka je u svom ekspozeu narodnim poslanicima navela 6 ciljeva nove vlade, a to su borba protiv virusa COVID-19 i jačanje našeg zdravstva, očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, borba protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatni rat protiv mafije, očuvanje nezavisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi na našem evropskom putu i dalje ekonomsko jačanje Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here