Petar Petković je novi direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju. Pojedini analitičari smatraju da će njegovo angažovanje na ovoj poziciji doprineti tome da interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji dodatno budu odbranjeni.

Marko Đurić postao je novi ambasador Srbije u Vašingtonu. Njega je na mestu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju zamenio dosadašnji zamenik Petar Petković. Izvesno je da će nastupajući period biti obeležen velikim izazovima kada je reč o Kosovu I Metohiji kako na međunarodnom tako i na regionalnom planu. Upitali smo profesora Dejana Miletića da li će Kancelarija za Kosovo i Metohiju raditi istim intezitetom posle promene direktora.

Petar Petković je dužnost direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju preuzeo 9. oktobra i na tom mestu zamenio je Marka Đurića koji je rekao da će kancelariju Petković nastaviti da vodi sa timom dokazanih boraca, rodoljuba i posvećenih i marljivih službenika države Srbije te da oni imaju zadatak da u narednom periodu stignu do svakog čoveka na Kosovu i Metohiji. Inače Petković je pre preuzimanja dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju od 2016. godine bio na pozicili pomoćnika direktora ovog vladinog tela.