Srđan Milivojević – U Srbiji nema uslova za fer izbore

0
117

U Srbiji ne postoje elementarni uslovi za održavanje fer izbora, rekao je Srđan Milivojević, član Izvršnog odbora Demokratske stranke.

Predsednik države Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora za godinu i po dana. Srbija prolazi kroz krizu institucija i postalo je jasno da je nemoguće smanjiti tenzije u društvu bez sveobuhvatnog društvenog dijaloga. Upitali smo člana Izvršnog odbora DS-a Srdjana Milivojevića da li je opozicija spremna da razgovara sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima.

Komentarišući Vučićevu najavu da će rad nove vlade biti oročen, Milivojević je rekao da Vučić mora da postane svestan činjenice da postojeći izborni uslovi mogu da dovedu samo do još jednog bojkota. Ako vlasti žele normalne, fer i poštene izbore, onda mora imati normalne fer i poštene uslove za te izbore.  Vučić i SNS znaju koji su uslovi koje je Ujedinjena demokratska opozicija predstavila kao neophodne za izlazak na izbore, ali kako je rekao, ništa se nije promenilo, medijske slobode se nisu popravile i u tom pravcu se i ne razmišlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here