Bijeljina – Projekat Ritam Evrope

0
95

Projekat, odnosno televizijski program “Ritam Evrope”, dio je akcionog plana EU o učešću mladih na lokalnom i regionalnom nivou, a realizuje se u deset zemalja. Danas je u Bijeljini potpisan sporazum koji će mladim i talentovanim stanovnicima ovog grada omogućiti bolje predstavljanje u Evropi i svijetu na ovoj najvećoj muzičkoj manifestaciji.

Potpisan je ugovor između Grada Bijeljina i Produkcije muzičkog takmičenja “Ritam Evrope”, kao i sporazum Saveza opština i gradova Srpske sa ovom produkcijom o budućoj saradnji na realizaciji ovog takmičenja. Ovim je Bijeljina prepoznata kao grad koji u punom kapacitetu sa svojim mladim i talentovanim sugrađanima treba da učestvuje ubuduće u ovakvom takmičenju, rekao je prvi čovek grada Mićo Mićić.

Zadovoljstvo i sreća dece koja žive na teritoriji grada Bijeljine su prioritet, što smo i ove godine mogli videti na velikom projektu Ritam Evrope, na kome su učestvovala deca iz 15 lokalnih zajednica Republike Srpske. Predstavnici Bijeljine su zauzeli četvrtu poziciju na ovom muzičkom takmičenju.

Pevajući na jezicima evropskih naroda deca iz Srpske su se prvi put ove godine predstavila publici širom sveta, a pobedu je na najvećoj muzičkoj manifestaciji Ritam Evrope, odnela Marija Tomić iz Lopara, koja je svom gradu donela mesto domaćina naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here