Uskoro početak radova na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša

0
89

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je pripremilo tehničku dokumentaciju na osnovu koje je raspisana javna nabavka za sanaciju havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša koja je za saobraćaj zatvorena 4. septembra. Otvaranje pristiglih ponuda i izbor najboljeg ponuđača izvršiće se 9. novembra, nakon čega sledi potpisivanje ugovora i početak samih radova.

U ulici Radnoti Mikloša došlo je do urušavanja putne površine koje je prouzrokovalo oštećenja na kanalizacionoj mreži koja se nalazi ispod iste te je ta ulica zatvorena za saobraćaj 4. septembra na osnovu Rešenja Gradske uprave – Odeljenja za urbanizam, a zatvaranje pre otpočinjanja radova je izvršeno iz bezbednosnih i tehničkih razloga. Naime, urušavanje putne površine se nastavilo i proširilo, pa bi dalje korišćenje ulice za saobraćaj moglo da dovede do ugrožavanja bezbednosti samih učesnika u saobraćaju, a prouzrokovalo bi i dalja i veća oštećenja na kanalizacionoj mreži koja bi ugrozila njeno funkcionisanje. U pitanju je kanalizaciona mreža koja pripada crpnoj stanici koja se nalazi u pomenutoj ulici i preko koje se vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od pola grada i dalje odvođenje ka Aleksandrovačkom kanalu.  Radovi koji treba da se izvrše na fekalnoj kanalizacionoj mreži su vrlo zahtevni, izvodiće se na dubinama i do 6 metara, uz upotrebu, za takve radove, adekvatne opreme i mehanizacije, i iz tog razloga je i priprema za izvođenje radova složenija i zahtevala je određeno vreme i poštovanje zakonskih procedura.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je pripremilo tehničku dokumentaciju na osnovu koje je raspisana javna nabavka za sanaciju havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša. Otvaranje pristiglih ponuda i izbor najboljeg ponuđača izvršiće se 9. novembra, nakon čega sledi potpisivanje ugovora i početak samih radova.

Obimni i zahtevni radovi na sanaciji fekalne kanalizacione mreže obuhvataju, između ostalog, uklanjanje putne površine, iskop rova na dubini od 6 metara, postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje putne površine u prvobitno stanje. Radovi će trajati najmanje 20 radnih dana, a preciznije informacije o vremenu trajanja radova znaće se kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže. Pošto je u pitanju jedna od najznačajnijih crpnih stanica u gradu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ će iskoristiti priliku da za vreme radova na mreži izvrši i revitalizaciju same crpne stanice, a koja nije rađena od momenta njenog puštanja u rad. Nakon završetka pomenutih radova ulica Radnoti Mikloša biće ponovo otvorena za saobraćaj.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, uz zahvalnost sugrađanima na strpljenju, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da do početka radova poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a na neodgovorne pojedince da istu ne ruše i ne uklanjaju, zbog lične bezbednosti i sprečavanja daljeg oštećenja kanalizacione mreže koja bi ugrozila njeno funkcionisanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here