Sastanak Ane Brnabić i ministra spoljnih poslova Italije

0
100

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivanom Skalfarotijem o daljem intenziviranju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Tokom sastanka sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivanom Skalfarotijem premijerka Ana Brnabić je istakla da je nova Vlada Srbije vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu, izrazivši zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu čitavog regiona. Premijerka je ocenila da su Srbija i Italija održale visok nivo odnosa, a prijateljstvo i solidarnost potvrdile su i tokom pandemije COVID-19 slanjem humanitarne i medicinske pomoći. Predsednica Vlade je iskazala zahvalnost Italiji zbog toga što je slanjem svog medicinskog tima tokom pandemije pomogla srpskim lekarima.

Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i naglasio da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, što je obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana. On je izrazio zahvalnost na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije, ocenivši da je tim činom solidarnosti Srbija potvrdila svoj evropski karakter.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju kako bi se ublažile ekonomske posledice izazvane pandemijom koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here