Đorđo Đorđić – Plašim se za opstanak košarke u Srbiji

0
208

Stanje u košarci u Srbiji nije baš sjajno, pogotovo u manjim mestima, a od starog sjaja ostale su samo takmičarske lige.

Košarkaška sezona za srpske košarkaše traje izuzetno dugo, čak duže i od NBA lige. Oni igraju nekoliko takmičenja koja dugo traju i iscrpljuju igrače, od regionalne i nacionalne lige, do medjunarodnih i nacionalnih kupova. Upitali smo bivšeg košarkaša Đorđa Đorđića da li Košarkaški savez Srbije treba da skrati dužinu sezone barem u godinama kada predstoje reprezentativne obaveze.

Đorđo Đorđić je rekao da Košarkaški savez Srbije ne treba da skrati dužinu sezone u godinama kada predstoje reprezentativne obaveze, jer je trajanje liga umanjeno. Međutim, on je primetio da koristi od, recimo, ABA lige imaju samo veliki košarkaški klubovi, koji imaju dovoljno sredstava, dok nam nekadašnji košarkaški giganti u gradovima širom Srbije propadaju pred očima. Najveći problem je iznalaženje finansija za klubove u manjim sredinama i ostanak mladih i perspektivnih igrača u tim klubovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here