Bijeljina – Dan bundeve

0
195

Privredno-turistička manifestacija “Dan bundeve” čiji je cilj promocija zdrave i organske hrane održana je četvrtu godinu zaredom u Ljeljenči kod Bijeljine. Porodica Sjerić već deceniju bavi se uzgojem bundeve od koje nastaju različiti zdravi proizvodi, danas prepoznatljivi na tržištu.

 

U Ljeljenči nadomak Bijeljine danas je održana tradicionalna manifestacija, pod nazivom  “Dan bundeve”. Vlasnik preduzeća “Prirodno” Niko Sjerić kaže da su ovim željeli naglasiti značaj proizvodnje bundeve i drugih organskih proizvoda. Bundevu uzgajaju na oko 65 do 75 dunuma zemljišta. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je ovom prilikom da će Gradska uprava i u narednom periodu pružati podršku organskoj proizvodnji.

Miladin Savić iz Srednjih Zagona kod Bijeljine bavi se proizvodnjom lešnika i aronije. Na svom imanju ima kombinovane plantaže lešnika i aronije koje se prostiru na dva hektara, a proizvodnju lešnika proširuje na treći hektar. Mira Mijatović iz Suvog Polja na današnjoj manifestaciji predstavila je svoje proizvode koje nastaju uzgojem koza: razne vrste sireva, mleka i surutke.  Organska hrana je naša budućnost, a u ovim uslovima su jako traženi zdravi i organski proizvodi, kaže Niko Sjerić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here