Apelacioni sud potvrdio presudu u slučaju Bubnjević – Krlić

0
223

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Zrenjaninu, po kojoj bivši poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Mirko Krlić mora da plati glavnom i odgovornom uredniku Lista Zrenjanin Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah, jer ga je vređao i fizički napao 30. marta 2018. godine na manifestaciji Hercegovačko sijelo održanoj u Zrenjaninu.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Zrenjaninu, po kojoj bivši poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Mirko Krlić mora da plati glavnom i odgovornom uredniku Lista Zrenjanin Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah te da na ime troškova Bubnjeviću isplati i 121.600 dinara, sa zakonskom zatetnom klamatom. Kako je ranije naveo Osnovni sud u Zrenjaninu u presudi, utvrđeno je da je pomenutog dana prilikom održavanja manifestacije Hercegovačko sijelo Krlić najpre vređao, a potom u toaletu hotela “Vojvodina” i ošamario Bubnjevića, što je potvrdilo i nekoliko svedoka.

Bubnjević je u privatnoj tužbi tražio da mu Krlić nadoknadi štetu u iznosu od 400.000 dinara, što sud nije prihvatio u celosti jer “nije dokazano da je Bubnjević pretrpeo i fizičke bolove”. Krlić je osporio navode tužbe u celosti, tvrdeći da Bubnjević na pomenutoj manifestaciji nije bio u svojstvu novinara, niti ga je verbalno i fizički napao. Krlić je uzvratio kontratužbom protiv Bubnjevića tražeći da ovaj njemu isplati 400.000 za naneti duševni bol i povredu ugleda. Ova dva predmeta sud je razdvojio. Bubnjević je protiv Krlića bio podneo i krivičnu prijavu koju je sud naknadno odbacio jer u Krlićevim radnjama nije prepoznao elemente krivičnog dela. Nakon što je odbacilo krivičnu prijavu protiv njega za krivično delo ugrožavanje sigurnosti glavnog i odgovornog urednika lista “Zrenjanin” Dalibora Bubnjevića, tužilaštvo je protiv Krlića podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here