Zlatibor – Balon takmičenje druge ABA lige

0
122

Prvo balon takmičenje u okviru druge ABA lige počelo je juče na Zlatiboru i trajaće do 18. novembra. Tim povodom u dvorani Turističko rekrativnog kompleksa na Zlatiboru gde se igraju utakmice održana je konferencija za medije

Zlatibor ovih dana nije samo turistički centar nego i košarkaški centar regiona s obzirom na to da je na Zlatiboru počelo balon takmičenje u okviru druge ABA lige na kom će se nadmetati 13 ekipa iz zemlje i regiona. U pitanju je prvi od tri turnira ABA 2 košarkaške lige, a domaćin je upravo košarkaški klub Zlatibor. Na konferenciji za medije održanoj u dvorani Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige izjavio je da je zbog situacije sa virusom COVID-19 morao da budu promenjen sistem takmičenja u drugoj ABA ligi.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić, rekao je u svom obraćanju medijima da se nada da će Čajetina, koja godinama izdvaja značajna sredstva kako za svoje sportske klubove tako i za sportsku infrastrukturu, biti dobar domaćin ovog takmičenja, ali i da će time pokazati da može da bude domaćin i drugih takmičenja, kako domaćih tako i međunarodnih.

Na turniru na Zlatiboru biće odigrane četiri runde, još četiri na drugom turniru, a pet na trećem, posle kojeg će osam najboljih timova igrati u plej-ofu. Ekipe koje budu na kotama devet i deset će završiti takmičenje, a timovi na pozicijama od 11. do 14. mesta igraće plej-aut.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here