Nemanja Šarović – Srpska privreda je na respiratoru

0
77

Predsednik Pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović je govoreći o budžetu Republike Srbije i stanju u srpskoj ekonomiji na danas održanoj konferenciji za medije rekao da Srbija nije ekonomski tigar, u šta nas vlast ubeđuje već da je srpska privreda na respiratoru podsetivši da je deficit od 483 milijarde dinara najveći zabeleženi manjak u državnoj kasi u srpskoj istoriji.

Na konferenciji za medije Pokreta Ljubav, vera, nada prisutnima se obratio predsednik pokreta Nemanja Šarović koji je govoreći o stanju u srpskoj ekonomiji i stanju u budžetu naše zemlje rekao da je deficit u budžetu koji iznosi 483 milijarde dinara najveći ikada zabeleženi manjak u državnoj kasi u srpskoj istoriji istakavši da bi to trebalo da bude glavna tema u svim medijima, ali da to nije tako te da režimski mediji danonoćno ponavljaju Vučićeve reči da smo ekonomski najstabilniji u Evropi.

Šarović je podsetio na to da se još uvek ne zna šta se dešavalo u srpskom budžetu 2019., a kamoli ove godine te da na taj način vlada manipuliše podacima, daje lažne prognoze koje su nerealne i umanjuje rupu u budžetu.

Šarović se na održanoj konferenciji zapitao i kako je moguće da je ako je pala privredna aktivnost i ako je ekonomska kriza Vlada Republike Srbije procenila da će naplata poreza na dobit preduzeća biti za 20% veća u odnosu na 2019. godinu.

Predsednik Pokreta Ljubav, vera, nada je rekao da Vlada Republike Srbije obmanjuje građane uporno ponavljajući da je Srbija ekonomski tigar iako svi realni pokazatelji daju potpuno drugačiju sliku i govore u prilog tome da je srpska privreda na respiratoru.

Šarović je još rekao da vlada svesno i potpuno nerealno povećava planirane poreske prihode kako bi smanjila ionako preveliki budžetski deficit te da će kada se svedu računi i kada naplata bude na nivou nižem od onog u 2019. godini, što je prema njegovim rečima jedino realno očekivati, budžetski deficit u Srbiji vrlo verovatno preći 5 milijardi evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here