Sastanak Ane Brnabić i ambasadora Austrije

0
118

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem.

Pedsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ambasadorom Republike Austrije Nikolausom Luterotijem da naša zemlja izuzetno ceni kontinuiranu podršku Austrije procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja. Brnabić je ocenila da je Srbija pokazala svoje jasno opredeljenje za evropski put i da ključ daljeg napretka vidi u posvećenom radu na unapređenju oblasti vladavine prava, pre svega kroz sistemsku reformu pravosudnog sistema. Premijerka je navela da je Srbija spremna za otvaranje novih poglavlja i da je podrška Austrije u valorizaciji postignutog od velikog značaja. Brnabić je izrazila zahvalnost na pomoći Vlade Austrije tokom epidemije, izrazivši uverenje da će dve države uspeti da očuvaju kako privrednu stabilnost, tako i zdravstveni sistem i zdravlje svojih građana.

Luteroti je uručio čestitku kancelara Sebastijana Kurca premijerki Brnabić i novoj Vladi Srbije, ističući da je naša zemlja u proteklom periodu napravila važne reformske promene. On je preneo poruku da je njegova zemlja čvrsto opredeljena da Srbiji i dalje bude podrška u procesu evropskih integracija.

Sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri i izrazili interes za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište. Na sastanku su razmatrane i mogućnosti za saradnju na projektima u oblasti zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here