Slaviša Lekić o saopštenju UNS-a upućenom televizijama N1 i Nova S

0
210

Komentarišući saopštenje UNS-a upućeno televiziji Nova S i N1, Slaviša Lekić, bivši predsednik Nezavisnog udruženje novinara Srbije, izjavio je da se politika rada UNS-a ne razlikuje u poslednjih 30 godina.

 

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je novinare televizija N1 I Nova S da se pridržavaju novinarskog kodeksa. Ovo je izazvalo burnu reakciju kako samih novinara, tako i dela opozicione javnosti. Na površinu su izbili stari sukobi Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije ( NUNS). Upitali smo bivšeg predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slavišu Lekića kako ocenjuje ovaj potez Udruženja novinara Srbije.

Po izveštavanju N1 i Nova S o odluci suda u Švajcarskoj, a po tužbi Dragana Šolaka, UNS je u svom saopštenju optužio novinare ovih televizija da su prekršili pravila novinarske etike i pozivali ih na poštovanje istih. Na ovakve optužbe, novinari pomenutih televizija su izjavili da su one upućene na pogrešnu adresu, te da takav potez UNS-a ukazuje na nepoštovanje rada novinara koji rade u ovim medijskim kućama. Novinari N1 i Nova S televizije su istakli činjenicu da se svakodnevno novinarska etika krši u mnogim drugim medijima, da su oni jedni od retkih koji poštuju etički kodeks novinarstva, kao i da ovakav potez UNS-a više liči na medijsku odmazdu. Saglasan sa takvim stavom je i novinar Slaviša Lekić koji je naglasio da UNS decenijama unazad nije menjao svoju politiku rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here