Na Zlatiboru je više nego uspešno završen prvi turnir košarkaške ABA 2 lige, u okviru koga je odigrano četiri kola sa 24 utakmice. Poštovanje postavljenih protokola u potpunosti je ispoštovano i ovim turnirom je dat primer kako se mogu održavati sportska takmičenja u uslovima svetske pandemije korona virusa.

 

Na Zlatiboru je više nego uspešno završen prvi turnir košarkaške ABA 2 lige, u okviru koga je odigrano četiri kola sa 24 utakmice, što ga preporučuje da u toku ove sezone bude organizator još jednog turnira ili same završnice ove sezone. Poštovanje postavljenih protokola u potpunosti je ispoštovano i ovim turnirom je dat primer kako se mogu održavati sportska takmičenja u uslovima svetske pandemije korona virusa.

Milija Vojinović, sportski direktor ABA lige zahvalio se opštini Čajetina, Turističko-rekreativnom kompleksu na Zlatiboru i Košarkaškom klubu Zlatibor, kao i hotelima Palisad, Iris i Mons koji su obezbedili izvanredne uslove za smeštaj ekipa i službenih lica zaduženih za organizaciju turnira. Sportski direktor ABA lige nije mogao da obeća ali je rekao da ozbiljno razmišljaju da Zlatibor opet bude domaćin jednog od predstojećih turnira, kao i same završnice u kojoj će se igrati plej-of i plej-aut, naglašavajući da su se organizatori pokazali kao odlični domaćini i da zbog toga zaslužuju poverenje čelnika i ekipa ABA lige.

Direktor Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru Nikola Novaković, izjavio je da su on i svi njegovi saradnici izuzetno ponosni što su posle 24 odigrane utakmice položili ovaj prvi test.

U ime opštine Čajetina, pomoćnik predsednika Opštine Marija Jeremić zahvalila se na podršci u organizaciji turnira čelnicima ABA lige ali i svim zaposlenima u Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor, Sportskom centru Čajetina, Turističkoj organizaciji Zlatibor, JP „Gold gondola“ Zlatibor i Zdravstvenom centru Užice.