Boban Stojanović o sastavu nove vlade

0
128

Nova republička Vlada ima dominantan broj žena, a nova lica zauzela su značajne resore. Po rečima politikologa Bobana Stojanovića u radu vlade se ništa suštinski neće promeniti, a oni ministri koji imaju najviše afera iza sebe ponovo su izabrani.

 

U novoj republičkoj vladi dominantan je broj žena, ali pored tog kurioziteta analitičari ukazuju i na nova lica koja su zauzela značajne resore u novoj vladi. Iskustvo govori da pojedini resori često menjaju ministre poput ministarstva privrede, lokalne samouprave i prosvete. Zamolili smo politikologa Bobana Stojanovića da prokomentariše ovaj podatak.

Politikolog Boban Stojanović je rekao da se i pored najava da će biti promena u Vladi i da oni koji nisu radili dobro neće više biti ministri, pokazalo da su upravo oni koji imaju najviše afera iza sebe ponovo izabrani. Poništenje plagiranog doktorata Siniše Malog, nepoznato poreklo novca za kupovinu stana Aleksandra Vulina, umešanost člana porodice Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem, povezanost Zlatibora Lončara sa Zemunskim klanom i neracionalno trošenje novca u sektoru koji je vodila Zorana Mihajlović, sve to, po Stojanovićevim rečima, nije bilo dovoljno da oni više ne budu ministri, te se ne može govoriti o suštinskim promenama unutar Vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here