Pavle Bihali o odnosu prema migrantima

0
517

Na komentare da pokret „Levijatan“ koristi agresivne metode kako bi se obračunao sa migrantima, Pavle Bihali iz ovog pokreta kaže da to nije istina, te da je njihova namera da na miran način zaštite građane od lažnih azilanata.

Odgovori na pitanja da li je Srbija potpisnica Sporazuma iz Makareša i da li ima interni sporazum sa Austrijom o prihvatanju svih migranata koji ne dobiju azil u zemljama EU još uvek nisu dostupni javnosti.  Analitičari upozoravaju da migranti mogu predstavljati bezbedonosni problem jer ne žele da ostanu u Srbiji, a put u EU im je blokiran. Zamolili smo predsednika udruženja Levijatan Pavla Bihalija da odgovori na pitanje da li je Srbija spremna da odgovori na sve izazove migrantske krize.

Podsetimo, u nedavnom terorističkom napadu u Beču, ubijeno je troje ljudi, a petnaestoro ranjeno. Ministar unutrašnjih poslova Austrije, izjavio je tom prilikom da je napadač bio simpatizer militantne organizacije Islamska država Iraka i Levanta, kao i da je ovaj napad bio zapravo atak na demokratiju, slobodu izražavanja, osnovna ljudska prava i vladavinu zakona. Osvrćući se na ovaj incident, Pavle Bihali iz pokreta „Levijatan“, rekao je da ne smemo dozvoliti da se nešto slično desi u Srbiji i da se njegova organizacija trudi da građanskim patrolama zaštiti građane od ilegalnih migranata među kojima, po njegovim tvrdnjama, ima ratnih veterana. Drugačijeg mišljenja su predstavnici nevladinog sektora koji se bave zaštitom ljudskih prava. Oni upozoravaju na predimenzioniranje problema od strane desničarskih organizacija i uzimanje vlasti u svoje ruke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here