Uspešna sezona karting kluba Bečkerek

0
337

Članovi karting kluba Bečkerek ove godine takmičarsku sezonu završili su na 5. mestu što je odličan rezultat za klub koji postoji tek nešto više od godinu dana. Braća Milošev, Aleksa i Danilo, vlasnici su najsjajnijih medalja i pehara sa brojnih takmičenja na kojima su učestvovali.

Aleksandar Momčilov, na trkama kartinga poznatiji kao Deda, pre godinu dana osnovao je karting klub koji nosi naziv Bečkerek i u kom su glavni trkači njegovi unuci šestogodišnji Danilo i jedanaestogodišnji Aleksa. Novoosnovani klub je ovu takmičarsku sezonu završio na polovini tabele osvojivši 5 mesto u konkurenciji 10 klubova što je sjajan rezultat s obzirom na to da su se u ozbiljniju trku za bodove uključili tek nakon tri kola kada su uspeli da nabave kvalitetnije i konkurentnije kartinge.

Karting je u Srbiji slabo razvijen i pretežno se vozi samo rekreativno, najverovartnije zbog toga što je u pitanju sport koji zahteva velike finansijeske izdatke.

Aleksa i Danilo Milošev već su vlasnici velikog broja medalja i pehara sa brojnih takmičenja na kojima su učestvovali. Tokom ove takmičarske sezone Danilo Milošev zauzeo je 4. mesto u konkurenciji 6 takmičara, a Aleksa Milošev je bio 5. od 7 takmičara u svojoj klasi.

Nijedan karting klub ne može biti uspešan i bezbedan na stazi bez mehaničara, a u karting klubu Bečkerek mehaničar je mladi Aleksa Stankov.

Mladi takmičari karting kluba Bečkerek sada vredno vežbaju i pripremaju se za narednu godinu i novu sezonu u kojoj se nadaju još boljim rezultatima i još sjajnijim odličjima. Aleksa prelazi u višu klasu dok Danilo, koji će napuniti 7 godina ostaje u bambino klasi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here