Krizni štab – Srednje škole i stariji osnovci prelaze na onlajn nastavu

0
173

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da je to telo predložilo da sve srednje škole i đaci od petog do osmog razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, dok će mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, nastaviti da idu u školu.

ČlanKriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, rekao da je Krizni štab dao predlog da stariji osnovci i srednjoškolci od ponedeljka pređu na onlajn nastavu dok je za mlađe osnovce predloženo da i dalje nastavu pohađaju u školskim klupama. Tiodorović je napomenuo da se vrtići ne zatvaraju jer za to nema ni potrebe, ni opravdanja. Prema njegovim rečima, zaključeno je da je u srednjim školama najveći rizik zaražavanja dece, koja virus onda donose svojoj kući. On je rekao da je cilj da do raspusta školski sistem funkcioniše i da se škole ne zatvaraju već da se samo sistem obrazovanja prevodi na manje rizičan nivo.

Tiodorović je preneo da je Krizni štab doneo odluku da školski raspust počne 21. decembra i da traje do 18. januara naredne godine. Raspust je možda malo duži nego što je bio do sada, ali ćemo time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i manje u kontaktima i velikom riziku, rekao je epidemiolog. On je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god mogu, sprovode onlajn nastavu, s tim što će pojedini, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here