Branko Pavlović o rezultatima izbora u Americi

0
146

Rezultati nedavno održanih predsedničkih izbora u Americi su još uvek pod znakom pitanja. Trampov pravni tim je pokrenuo postupke pred sudovima i pokušaće da dokaže da je bilo izbornih prevara koje su uticale na rezultat izbora.

 

Posle održanih predsedničkih izbora mnogi strahuju da Amerika može ući u duboku i dugotrajnu krizu. Američko društvo je podeljeno i polarizovano, a Trampove pristalice prete da neće priznati poraz na izborima i da će silom braniti svog predsednika. Upitali smo advokata Branka Pavlovića da li je moguć miran transfer vlasti u Americi.

 

Kako prenosi BBC, poslednje projekcije rezultata predsedničkih izbora u Americi pokazuju da je demokratski kandidat Džo Bajden osvojio više od 270 elektorskih glasova koji su mu bili neophodni da pobedi Donalda Trampa u trci za Belu kuću. Tramp je najavio da će uložiti žalbe u svim novim državama koje su za Bajdena, sugerišući da je bilo izbornih prevara, ali bez dokaza o njima. U njegovom timu za kampanju su vrhunski advokati, koji će voditi postupke i pokušati da ospore neke od glasova koji su pristizali poštom. Ipak, pravni stručnjaci sumnjaju da bi to moglo da promeni rezultate predsedničkih izbora. Po mišljenju advokata Branka Pavlovića, krađa glasova nije sporna i ako se dokaže da bi njen obim mogao da preokrene rezultate izbora u Trampovu korist, ulični nemiri su neminovni, a američko društvo će ostati duboko podeljeno sa ogromnim tenzijama i unutrašnjim problemima i u narednom četvorogodišnjem mandatu predsednika Amerike, bez obzira da li će to biti Bajden ili Tramp.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here