Darko Trifunović o uticaju pandemije na stanje u Americi

0
123

Govoreći o eventualnom uticaju pandemije na trenutno stanje u Americi, profesor Darko Trifunović izjavio je da je pandemija globalni problem, te da kao takva nije mogla značajno uticati na dešavanja unutar Amerike, već su značajnu ulogu u formiranju ovakve postizborne situacije odigrale organizacije poput Otpora i Kanvasa.

 

Amerika ne prestaje da bude globalno žarište pandemije Covid19. Nekoliko miliona Amerikanaca obolelo je od korona virusa, a broj preminulih vrtoglavo raste. Analitičari tvrde da je epidemija promenila politički ambijent u Americi i značajno uticala na izborne rezultate. Upitali smo profesora Darka Trifunovića da li se slaže sa ovim ocenama.

Nedavno po završetku izbora u Americi, profesor Darko Trifunović je gostujući u „Kuriru“ izjavio da bi Srbija imala veće šanse za bolju saradnju sa Amerikom da je Donald Tramp ostao na njenom čelu. Tom prilikom, on je rekao da je Tramp svojom ličnošću, netipičnom za američku politiku, dezintegrisao čitavu strukturu u Vašingtonu. Trifunović je tada podsetio da je je politika Bajdenovih istomišljenika u prethodnom periodu dovela do ratova u celom svetu, kao i do bombardovanja Srbije 1999. godine. Komentarišući uticaj pandemije virusa Kovid19 na stanje u Americi, Trifunović je izjavio da su veći problem za američko društvo organizacije koje su nastajale pod okriljem demokratskih struja u Americi i rušile vlade u celom svetu, od pandemije koja je globalni problem na koji se može uticati, što vidimo i po Kini u kojoj trenutno imamo najmanji broj zaraženih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here