Slobodan Reljić – Postizborna kriza u Americi podseća na kraj Sovjetskog Saveza

0
105

Govoreći o stanju u Americi, novinar Slobodan Reljić naglasio je da su se do sada sve imperije urušavale iznutra, te da ovakva postizborna situacija podseća na stanje u Sovjetskom Savezu u njegovoj poslednjoj fazi.

 

Oči sveta uprte su u Ameriku i svi iščekuju završetak postizborne krize. Pristalice Donalda Trampa izašle su na ulice i zatražile novo brojanje glasova optuživši Bajdenov izborni štab za organizovanu kradju glasova. Upitali smo novinara Slobodana Reljića da li veruje u mirni završetak krize u Americi.

Tesna razlika u glasovima koje su na izborima osvojili predsednički kandidati u Americi, svedoči o tome da Tramp još uvek ima mnogo pristalica, jer je, kako BBC prenosi, na nacionalnom nivou osvojio više od 47 odsto glasova i pobedio u 24 savezne države. Ipak, nakon četiri godine provedene u Beloj kući, Tramp će uskoro morati da je napusti, mada njegovi glasači i dalje zastupaju stav da je na izborima bilo nekorektnosti, pa ne priznaju izborni poraz. Pojedini analitičari smatraju da je Donald Tramp izbore 2016. godine dobio zato što je bio politički autsajder koji se usudio da govori ono o čemu većina političara ne bi govorila, ali da je izbore 2020. godine izgubio iz istih razloga i da se američki narod umorio od takve retorike. Komentarišući trenutnu izbornu krizu u Americi, novinar Slobodan Reljić izjavio je da ovakva unutrašnja podeljenost društva može predstavljati početak urušavanja jedne velike imperije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here